кадър: PexelsДнес стана ясно, че здравният министър Костадин Ангелов е изпратил писмо

...
кадър: PexelsДнес стана ясно, че здравният министър Костадин Ангелов е изпратил писмо
Коментари Харесай

От Астра Зенека с отговор за доставките на ваксини

кадър: Pexels

Днес стана ясно, че здравният министър Костадин Ангелов е изпратил писмо до компанията " Астра Зенека " поради закъснение на доставките.

Причината е, че по-всяка възможност България ще получи малко над 1/3 от контрактуваните дози.

В позиция до NOVA oт фармацевтичната компания AstraZeneca обявиха, че в резултат на продължаващите им усилия очакват да са в положение да доставят в България идващото количество ваксини два дни по-рано от плануваното.

" Производството на ваксини, в частност имунизацията на AstraZeneca против COVID19,  е развой с висока степен на техническа трудност. Въпреки че AstraZeneca полага неуморни старания да се оправи с провокациите, които пораждат в хода на производството, е допустимо да има известни промени и компликации при въвеждането на всеки нов индустриален развой. До средата на м. март сe очакват още две доставки ", споделят още производителите на препарата.

По-рано през днешния ден от здравното министерство изпратиха остро писмо до компанията поради оповестеното закъснение на имунизациите.

В него се установи, че към този миг има съществено закъснение на доставките на ваксини от страна на компанията. Като образец - на 1 март България евентуално ще получи единствено 52 хиляди дози от препарата, макар че по проект те би трябвало да са над 142 хиляди.

Затова здравният министър упорства компанията незабавно да изпрати 52-те хиляди дози от препарата към България още на следващия ден, като сме подготвени да осигурим въздушен превоз за задачата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР